Våre verdier
1
Naturlig, næringsrikt og godt. Det er lett å spise rett.
2
Lokale, sesongbaserte råvarer er alltid vårt førstevalg. Krokete, knudrete og bedre på smak.
3
Maten vi serverer er hjemmelaget, tilberedt fra bunnen av på vårt kjøkken.
4
På veien mot null matsvinn finner vi plass til hele råvaren i rettene.
5
Grønne valg er gode valg, og vi gjør det lett for deg å ta dem. Klimaavtrykket til hver rett finner du på menyen.
Vi vokser! I 2019 serverte Lett over 400 000 grønne måltider fra våre avdelinger i Oslo og Stockholm.
Historien om Lett
I oktober 2014 åpnet Knut Andreas Berg og Sebastian Wahl den aller første Lett-restauranten i Klingenberggata 7 i Oslo. Med bakgrunn fra henholdsvis finans og eiendom ønsket de to matentusiastene å gjøre det enklere for flere å velge sunn og næringsrik mat.
Letts friske salater og wraps falt i god smak hos sultne Oslo-boere. Det gikk ikke lang tid før snorer kunne klippes på flere avdelinger i hovedstaden, og det grønne budskapet spredte seg etter hvert helt til Sverige: Vår første restaurant i Stockholm åpnet i november 2017.
Å jobbe på lag med miljøet har alltid vært en viktig del av Letts DNA. I samarbeid med Klimato regner vi ut klimaavtrykket på rettene for å sikre at alle er under FNs mål på 0,5 kg CO2-e. Vi får gode, kortreiste råvarer levert direkte på døren av lokale bønder. All engangsemballasje hos oss er laget av planter, og målet på sikt er gjenbruk. I 2019 etablerte vi i tillegg et internt klimautvalg, som analyserer driften og sørger for at vi tar smarte, grønne valg på veien mot å bli en klimapositiv aktør.
I 2019 serverte Lett over 400 000 smakfulle måltider fra våre 10 avdelinger i Oslo og Stockholm. Og vi vokser. Med en dedikert gjeng blide mennesker med ambisjoner og stå-på-vilje skal 20 nye restauranter etableres i de kommende årene. Målet er det samme i dag som i starten: Det skal være enkelt å ta grønne, gode valg for både helsen og miljøet. Det skal være lett å spise rett.