Det skal være lett å spise rett!

I forrige utgave lovet vi at alle rettene på vår meny alltid skal ligge under FNs bærekraftsmål på 0,5 kg CO2-e. Nå strekker vi oss lengre. 

Vi har gått analytisk til verks med Klimato som verktøy for å kartlegge utslipp slik at vi kan ta enda flere klimasmarte valg. Vårt nye mål er at våre retter skal ha et gjennomsnittlig utslipp på under 0,3 kg CO2-e. Slik kan du som gjest med sikkerhet vite at måltidene som spises hos Lett er rett. Med fokus på kortreiste råvarer som smaker som best, har vi den siste tiden utarbeidet en ny meny. Den er full av sammensatte, spennende smaker og nye kreative løsninger. Rettene består av næringsrike, fargerike ingredienser hvor vi bruker hele råvaren så godt det går. 

Gode gjennomtenkte valg og sammensetninger som er gode på smak og bra for miljøet står alltid i fokus hos oss. Denne høsten har det ført til noen utskiftninger av ingredienser, samtidig som nye spennende kombinasjoner har fått innpass. Vi har kuttet noen ingredienser som vi vet mange av gjestene våre er glade i til fordel for enda mer klimavennlige råvarer.  Blant annet er edamamebønner og svartris tatt ut av menyen for å kutte utslippene ytterligere og som et nødvendig grep for å nå våre mål. 

Norske råvarer som jordskokk, rødbeter, gulrot, kål, byggryn og pastinakk er ingredienser som vi satser på og har inkludert i menyen, på nye kreative måter. Dette er kortreiste, klimasmarte og smakfulle råvarer som krever lite av naturen. Vi tilrettelegger menyen slik at vi kan velge ingredienser etter sesong. Du finner en oversikt over gårdene vi samarbeider med på veggene rundt om i avdelingene og på vår nye nettside på lettoslo.no.  Der kan du lese om hvilke råvarer vi benytter oss av i de ulike tidene gjennom året og se hvor de kommer fra. 

Kreative løsninger har gjort det mulig å senke utslippene ytterligere og minimere matsvinn. På menyen i dag finner du stilken til purre i cashewkremen, paprikakjerner i falaflene, og de nye vakre rosa eggene syltes i lake med avkapp og skall fra rødbetene i salatbaren. Vi bruker hele råvaren så godt det går. Slik reduserer vi avfallet, minimerer matsvinn, og utnytter ressursene våre så godt som mulig. Endringer i restaurantene våre gjør at vi nå kan tilby varme ingredienser. Varme ingredienser bringer frem mer smak i råvarene og gjør måltidet lunere. Spennende, nye og smakfulle toppings av frø, nøtter, tørkede blomster og kjerner gir nå det lille ekstra til hver rett. Vi gleder oss til å vise dere!


×

Velg din restaurant

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og fordeler fra Lett

Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på «Send meg nyhetsbrev» samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Personvern