Oppskrifter

Ovnsbakt søtpotet med feta og grønnkålpesto

Tid: 40 min – Porsjoner: 4

Visste du at?

Alle våre dressinger er veganske, og fri for gluten og laktose!

Dette trenger du

Dressing

○ 2,5 dl rapsolje
○ 50 g olivenolje
○ 20 g grønnkål
○ 30 g bladpersille
○ 30 g basilikum
○ 10 ml sitronjuice
○ 2 fedd hvitløk
○ Salt og pepper

Hummus

○ 125 g kokte kikerter
○ 20 g bladpersille
○ 20 g koriander
○ 25 ml olivenolje
○ 1 fedd hvitløk
○ Sitronsaft
○ Spisskummen
○ Salt

Salat

○ 150 g fetaost
○ 200 g hodekål
○ 200 g linser
○ 100 g purreløk
○ 200 g bakt søtpotet
○ 50 g granateple
○ 200 g salat

Bruk din favorittsalat som base!

  1. Start med dressingen. Bland urter, hvitløk og grønnkål sammen med olivenolje i en kjøkkenmaskin. Når blandingen er jevn, tilsett rapsolje, sitronjuice og ønsket mengde krydder.
  2. Lag hummus ved å blande urter, hvitløk og sitronsaft til en grønn røre i kjøkkenmaskin. Tilsett kikerter, og spe på med olivenolje og krydder. Hummusen skal være jevn og luftig.
  3. Kutt grønnsakene slik du liker dem.
  4. Legg råvarene i en bolle og bland inn dressingen.
  5. Topp salaten med granateple og fetaost, og server gjerne hummus på siden.
  6. Nyt!
×

Velg din restaurant