oppskrifter

Meksikansk med quinoa og gulrot- og chipotlerøre

Tid: 40 min – Porsjoner: 4

Visste du at?

Alle våre dressinger er veganske, og fri for gluten og laktose!

Dette trenger du

Dressing

○ 50 ml aquafaba (kikertvann)
○ 15 g sennep
○ 15 g agave
○ 1,5 dl eddik
○ 1,5 dl olje
○ 3 fedd hvitløk
○ 50 g koriander
○ 75 g jalapeno
○ 1 ss limejuice
○ 40 g næringsgjær
○ 20 g spisskummin
○ 3 klyper salt

Gulrot- og chipotlerøre

○ 500 g kokte gulrøtter
○ 75 g chipotle paste
○ Salt

Cashewrøre

○ 400 g cashewnøtter
○ 100 g purreløk (den grønne delen)
○ 1 dl sitronjuice
○ 1 dl vann fra nøttene
○ 1 ts salt
○ 1 ts pepper

Salat

○ 200 g rødkål
○ 0,5 agurk
○ 2 dl quinoa
○ 2 dl kokte kikerter
○ Tortillachips
○ Lime
○ Nøtter

Bruk din favorittsalat som base!

  1. Start med dressingen. Hell av vannet fra kikertene og miks vannet sammen med sennep, eddik og agave. Rør inn oljen litt etter litt til til du får en majonesaktig konsistens. Bland inn resten av ingrediensene.
  2. Lag gulrot- og chipotlerøre ved å mikse kokt gulrot og chipotlepaste til en jevn røre. Smak til med salt.
  3. For å lage cashewkremen må du først bløtlegge nøttene i 10 minutter. Hell av vannet, men ta vare på det. Miks nøttene, purreløken, sitronjuice og krydder sammen, spe på med nøttevann. Bland til du vår en jevn krem.
  4. Mariner kikertene i olje, spisskummin, salt og pepper.
  5. Kok quinoa.
  6. Bruk din favorittsalat som base, og bland inn salatingrediensene.
  7. Topp salaten med rørene, tortillachips, nøtter og en skvis lime.
  8. Nyt!
×

Velg din restaurant

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og fordeler fra Lett

Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på «Send meg nyhetsbrev» samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Personvern