Si hei til Ali!

Ali Said er en blid fyr på 28 år, opprinnelig fra nord i Syria, som kom til Norge i starten av 2015.

For tre år siden begynte Ali å jobbe i produksjonskjøkkenet på Lett Aker Brygge gjennom et språkutviklingsprogram for å lære seg norsk i samarbeid med Nav. I dag er han student på fulltid, og jobber ved siden av studiene i vår avdeling i Bogstadveien på Majorstuen.

– Hvordan havnet du her?

– Jeg har hatt flere jobber etter at jeg kom til Norge: i barnehage, i en dyreklinikk og i matbutikk. Da jeg flyttet til Oslo var jeg på utkikk etter en jobb hvor jeg kunne utvikle meg. Jeg liker å lære meg nye ting og jeg er en skikkelig fikser, samtidig var jeg nødt til å lære meg det norske språket bedre. Hos Lett fikk jeg muligheten til å begynne å jobbe i produksjonsavdelingen, hvor jeg kunne utvikle språkferdighetene mine. Etter åtte måneder følte jeg meg klar til å jobbe også med gjestene våre, ute i restauranten. Da begynte jeg i avdelingen vår i Bogstadveien.

– Hvordan er en typisk dag på jobb?

– Hektisk! Det er mye å gjøre, akkurat sånn jeg liker det. Men det er det å prate med gjestene som gjør dagen min bra. Det kommer så mange fine gjester som gjerne vil slå an en prat. Når de smiler tilbake til meg føler jeg meg også velkommen. Jeg har også så fine kollegaer, vi bryr oss om hverandre og hjelper hverandre når det trengs.

– Hva har du lært gjennom jobben?

– Først og fremst har jeg fått muligheten til å lære meg det norske språket godt. Fordi det er mange gjester og mange arbeidsoppgaver har jeg også lært meg å snakke fort. Jeg har også lært meg mye om Norge og verden ved å snakke med så mange forskjellige mennesker. Jeg har lært at jeg jobber godt under press og at jeg trives med å ha mye å gjøre. Men ikke minst verdien av god kundeservice. Hos oss slipper du det du har i hendene. Varene kan vente, men det kan ikke gjestene våre. De har alltid mitt hovedfokus.

– Hva er Lett for deg?

– Lett gir meg muligheter. Ingen annen jobb har gitt meg denne tiltroen og alle disse nye mulighetene. Her får jeg jobbe, delta og bidra. Vi er også en veldig sosial arbeidsplass og jeg har en stor vennegjeng i Lett. Her blir man sett og verdsatt for den man er.

×

Velg din restaurant

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og fordeler fra Lett

Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på «Send meg nyhetsbrev» samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Personvern